کانون ارزیابی
کانون ارزیابی فرآیندی است که جهت بررسی استعدادها و عملکرد شرکت کنندگان به منظور به دست آوردن اطلاعات خاص در مورد تواناییها یا پتانسیل رشد آنان، توسط سازمانهای پیشرو برای ارزیابی کاندیداهای استخدام، بعنوان بخشی از فرآیند استخدام یا برای ارتقا سطح داخلی و توسعه کارکنان (که معمولاً به عنوان کانون توسعه شناخته میشود) بکار میرود. کانون ارزیابی بر روی مجموعهای از تمرینات متنوع و هدفمند تمرکز دارد که برای شبیه سازی جنبههای مختلف محیط کار و یک شغل طراحی شدهاند. این تمرینها شامل انجام چالشهای گروهی، شبیه سازی یک موقعیت کاری، بازیهای گروهی، آزمونهای استعداد سنجی مانند هوش و دقت و نیز آزمونهای روانشناسی میباشد.
کانونهای ارزیابی به عنوان یکی از موثرترین روشها برای شناسایی کاندیداهای برتر جهت استخدام در سازمانهای پیشرفته شناخته میشوند که هدف از آن تطبیق رفتار و قابلیتهای شرکت کنندگان با فرهنگ سازمان و همچنین شایستگیهای لازم برای ایفای نقش مورد نظر، میباشد. اصلیترین شایستگیهای مورد ارزیابی در کانون عبارتند از، مهارت رهبری، سازگاری با شرایط مختلف و توانایی برقراری ارتباط موثر، مهارت حل مسئله و توانایی کار در تیم، که برای هر کدام روش هایی هدفمند طراحی میشود.
کاربرد کانونهای ارزیابی به زمان جنگ جهانی اول برمیگردد، زمانی که روانشناس آلمانی، «دکتر سیمونیت» در ارتش آلمان، جهت شناسایی استعدادها و انتخاب فرماندهان نظامی از آن استفاده مینمود. پس از آن انگلیس و آمریکا نیز بیشترین استفاده را از این روش در مقاصد نظامی برای انتخاب و گزینش فرماندهان، بنام خود ثبت کردند؛ و امروزه سازمانهای بزرگ و پیشرو بعنوان اصلیترین ابزار ارزیابی و توسعه سرمایه انسانی خود از آن بهره میگیرند.
گروه صنعتی ترام نیز بعنوان یک سازمان پیشرفته و پیشرو، جهت گزینش و استخدام در مشاغل حساس و نیز توسعه سرمایههای انسانیِ غنیِ خود در ردههای بالای مدیریتی، از این فرآیند استفاده مینماید. کانون ارزیابی در ترام چاپ در چهار سطح برگزار می شود: کانون ارزیابی فارغ التحصیلان، کانون ارزیابی مشاغل مدیریتی، کانون توسعهای و نهایتا کانون ارزیابی نخبگان که بعنوان چشم انداز و هدف ترام چاپ میباشد که روزی جوانان نخبه بجای مهاجرت به خارج از کشور، درخواست پذیرش در ترام چاپ را داشته باشند.
«مدیریت منابع انسانی»
